Petra Postmus in ‘Herrie in Art Hotel Spaander’

Written by Petra. Posted in Herrie in Hotel Spaander, Interieuradvies

Petra Postmus moderniseert serre voor tv-programma Herrie in Hotel Spaander

In RTL4’s programma Herrie in Hotel Spaander proberen Herman den Blijker en de heer Reimers het gedateerde hotel in Volendam nieuw leven in te blazen. De weerbarstige broers en directeuren Albert en Evert Schilder willen het hotel moderniseren, van menukaart tot inrichting. Ik ben gevraagd om de heer Reimers te helpen om de serre van maar liefst 400 m2 te restylen. De menukaart laat ik graag aan Herman over.

Reimers et moi

Moodboard serre Hotel Spaander

Mijn moodboard voor de serre.

Art hotel

Belangrijk om te melden is dat Hotel Spaander een Art hotel is en zijn naam dankt aan alle kunstwerken die overal in het hotel hangen. De kunst is een passie van Evert, die daar ook graag in investeert. Broer Albert koopt liever 60 stoelen in plaats van een nieuw kunstwerk. En dat zorgt voor behoorlijke herrie in het hotel.

Ontbijtzaal voor 200 toeristen

De serre is een enorme ruimte die wordt gebruikt als feestzaal, maar waar ook intieme dineetjes worden gehouden. Waar ook 200 toeristen ’s ochtends hun gekookt eitje naar binnen werken. Een multi-functionele zaal dus, die intiemer moest worden. Een hele klus dus. Oh ja, ik had maar drie dagen om een interieurplan voor de serre te maken. Daarna zouden er direct tv-opnames worden gemaakt, samen met de voltallige familie Schilder. Spannend!

Behoud Volendams karakter

Mijn uitdaging was om een modernere twist te geven aan het klassieke interieur, waarmee zowel de oude- als nieuwe generatie blij zouden worden. De schilderijen en de andere kunst moesten daarbij een belangrijk onderdeel vormen. Ook het Delftsblauw van borden en vazen, samen met het Volendamse karakter zag de familie graag terug in het interieurplan.

Vertaalslag naar eigentijds klassiek

Binnen drie dagen moest ik mijn plan voorleggen aan de hele familie Schilder. Dat werd dus nachtwerk. Mijn doorvertaling naar een eigentijdse, maar toch klassieke inrichting voor de serre zie je terug in mijn moodboard, kleuren- en materialenplan.

Unknown-4Unknown-7Unknown-17Unknown-13Unknown-6pure-original_Black

Kleurenplan:Pure&Original

Spannende kleuren

Gedurfde kleuren als blauw en oranje, gecombineerd met warme zand tinten en chique zwart. Met ‘Flamingo’ als eyecatcher voor de piano. (Libo bay, Keyan Copper, Old Linen, Country Blue, Silver Like, Black en ‘a touch of Flamingo’ , alles van Pure&Original)

Unknown-15

Flamingo: Pure&Original

De basis

De basis blijft de klassieke stijl in een gemoderniseerde uitvoering. Door het kleurgebruik krijgt het interieur iets fris en spannends. Het behang en de stoffen van Jim Thompson (No9) zijn eigentijds klassiek. De gecapitonneerde stoelen zijn weer heel klassiek.

Microsoft Word - Serre-2.docx

Meubels-en Materialenplan

Spaander na 2

Wat vindt de familie Schilder?

In aflevering drie van het goed bekeken tv-programma ben ik aan de beurt. De heer Reimers neemt de familie Schilder mee in mijn interieurplan voor de serre. Hilariteit over de stoelen en het behang (dat lijkt wel op de pyama van mijn man). Maar directeuren Evert en Albert zien de kern van de verandering: “Die styliste, die heeft er echt verstand van”. Een groter compliment kun je van deze mannen niet krijgen. Dat deed me ook goed, tenslotte stond ik daar voor ruim 1 miljoen kijkers.

Uiteindelijk koos de directie niet voor alle voorgestelde veranderingen, om budgettaire redenen. De zaal is volledig geschilderd, van gordijnen en blinds voorzien met deels nieuwe verlichting.

Evert

Evert Schilder

Albert

Albert Schilder

Jan Smit en behang

Jan Smit komt even langs.

Herman

Herman den Blijker

Gordijnen

Mevrouw Schilder keurt de gordijnen.

Bekijk hier de korte terugblik (2 minuten) op rtl4 ‘die stylist heeft er echt verstand van': http://www.rtlxl.nl/#!/herrie-in-hotel-spaander-335252/d63bb4c8-655e-40e0-b9df-57b489ff25e6

Hulptroepen

Ik had deze spannende exercitie niet kunnen uitvoeren zonder de fantastische hulp en professionele samenwerking van:

Gordijnatelier Seri van Veen (voor het maken van de gordijnen, blinds en stoffering)

Verf: Pure&Original

Schildersbedrijf Zwerink Schilders

Sofa.com: voor het lenen van de Bingley bank (Dusty Rose) en de krukken

Lifestyle Living 24:voor het lenen van de taupe stoelen (gecapittoneerd)

Behang en stoffen: Jim Thompson No9 van Bart Brugman

Iljan de Boer en Martin van Leeuwen: consultants inkoop en communicatie

Chiel Petersen: ophangen verlichting

Verlichting: Eichholtz

Transport: JWS transport

‘t Hekeltje: verhuur ‘plastic Napoleon stoelen’, tafels en linnengoed.

 

Vijf kleur- en interieurtrends voor 2015

Written by Petra. Posted in Interieuradvies, Maison et Objet

Vijf spannende kleur- en interieurtrends voor 2015

Als professionele interieurstyliste bezoek ik regelmatig vakbeurzen om op de hoogte te blijven van trends, kleuren en materialen in de woonbranche. Begin dit jaar bezocht ik de beurs van ‘Maison et Objet’  in Parijs: een vakbeurs waar internationale woonwinkels en woonmerken hun nieuwe collecties tonen. De enorme hoeveelheid stands zijn prachtig ingericht en daardoor ook erg inspirerend.

Dit en komend jaar wordt heel kleurrijk; extreme kleuren zoals Flamingo mogen weer. Wat ik op de beurs zag aan kleur- en interieurtrends voor 2015 en verder, heb ik met onderstaand  sfeerbord doorvertaald naar het kleurenassortiment van Pure&Original. Veel lees en schilderplezier!

Microsoft Word - Maison et Objet 2015

Trend 1: overdaad en luxe 

Overdaad en luxe vertalen zich naar materiaalgebruik als goud, kristal en fluweel. In kleurgebruik zie je veel robijnrood, goud, Koningsblauw en veel groene tinten. In thema’s: rijkelijke decoratie met veel kleurgebruik. Het gaat bijna wel een beetje over de top, maar dat is ook leuk. Veel xix en match kleurengebruik.

Trend 2: dieren in je interieur

Een leeuw in je interieur, of een panter? Opgezette parkieten? Flamingo’s? Alles is nu mogelijk, als het maar exotisch is. Een olifant zal nog wel lastig worden. Exotische vogels zijn vooral ‘trending’ met hun bijbehorende kleuren, zoals Flamingo van Pure&Original. Dit zie je ook terug in  behang en lampenkappen.

Trend 3: de stolp

De klassieke stolp als persoonlijke etalage in je woonkamer. Hiermee kun je je mooiste spulletjes laten zien. Voorzien van een gloeilamp maak je je eigen fraaie stolplamp. Een echte eyecatcher!

Trend 4: de natuur in je interieur

Goed nieuws voor mensen met groene vingers: planten in je interieur mogen weer, veel gebruik van houtmaterialen en groen als kleur in je interieur. Alle tinten groen mogen nu weer: van ‘Olive Drab’ tot ‘Dark Forest’.

Trend 5: grote afbeeldingen/portretten in je interieur

Breng het Rijksmuseum bij je thuis en hang je eigen Rembrandt aan de muur! Je kunt via het Rijksmuseum bijna hun hele collectie downloaden en daar een schilderij of behang van laten maken. Vooral de klassiekere afbeeldingen doen het in 2015 goed.

Kleurentrends 2015 vertaald naar Pure&Original:

Microsoft Word - Maison et objet-kleuren

Petra Postmus: voor klassiek, landelijk en romantisch wonen

Petra Postmus brengt graag sfeer, warmte en rust in je interieur. Zij werkt vooral met klassieke, landelijke en romantische huisinrichtingen, vergelijkbaar met die in woontijdschriften zoals Ariadne Wonen, More Than Classic en Wonen landelijke Stijl.  Ze is professioneel interieurstyliste en heeft diverse opleidingen afgerond in de interieurbranche en is aangesloten bij BNS Crisp Stylisten (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurstylisten).

 

 

Woonbeurs Amsterdam 2014

Written by Petra. Posted in Woonbeurs Amsterdam 2014

Willem en Maxima huis

Ben jij ook zo benieuwd hoe de Koning en Koningin wonen? Op de Woonbeurs in Amsterdam was er door het tijdschrift VTwonen speciaal een huis ingericht voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en de 3 Prinsesjes. Voor mij was dit zeker het meest verrassende en inspirerende huis van de Woonbeurs. Hieronder een impressie van het Koninklijk huis: klassiek en eigentijds met een gouden randje. Love it!

Microsoft Word - Maxima en Willem huis

Ariadne at home huis

Ook inspirerend vond ik het huis van Ariadne at Home: romantisch, licht, speels met klassieke touch. Ook verrassend dat er geen muren waren in het huis. Baden, eten, werken, spelen, ontspannen bij de haard, slapen, alle deze functies in één open ruimte, alleen afgesloten met linnen voile gordijnen. Ook speels waren de verschillende stoelen rondom de kachel. Hieronder een impressie van het Ariadne at Home huis.

Microsoft Word - Ariadne at home huis 2014

Brocante in Holland

Written by Petra. Posted in Brocante, Interiors

Brocante in Holland

Er zijn fantastische brocante winkels en markten in Holland. Zo is er de Gooi -en Vechtstreek Antiek en Brocante route waar je bij diverse brocante winkels kan rondkijken en de sfeer kan proeven. Afgelopen zaterdag heb ik een gedeelte van de route afgelegd. Zo heb ik Juffrouw Jansen in Westbroek mogen bewonderen in haar sfeervolle winkel. En even verder gelegen, tussen de weilanden in Oud-Maarsseven, mogen kennis maken met ‘Brocante in de Oude Stal’. Hieronder een impressie van de winkels.

Bro 1

Maar wat is eigenlijk brocante? Brocante is een verzamelnaam van tweedehands meubels,accessoires, spiegels, servies, potten en pannen uit de tijd van je grootmoeder. Voorwerpen met een verleden, een nostalgische achtergrond of emotionele waarde. Als het voorwerp meer dan 100 jaar oud is dan mag het officieel antiek heten. Brocante komt uit Frankrijk en daar betekent het letterlijk ‘rommelmarkt’. Brocante is hip tegenwoordig. Met brocante items in je huis geef je je huis veel meer karakter. Brocante vondsten zijn vaak doorleefd, soms iets versleten of missen dat oortje. Dat maakt het juist mooi.

Bro 10

Bro40

Bro 7

Foto’s boven: Juffrouw Janssen (Juffrouw Janssen heeft allemaal leuke sfeer hoekjes gemaakt met prachtige brocante. Een beetje shabby chic. Heel inspirerend!)

Bro 14

Bro31

Bro 9

Foto’s boven: Brocante In De Oude Stal. (Eigenaresse Linda en haar echtgenoot geven een warm welkom in hun sfeervolle stal en Linda kan heel leuk vertellen over de herkomst van de brocante: ‘dat vosje is nog van mijn grootmoeder geweest’..Leuk!)
Wil jij ook graag jouw interieur verfraaien met brocante, en je kunt daar wel wat hulp bij gebruiken? Ik organiseer op vrijdag 24 oktober en zaterdag 1 november een brocante tour. Ontvangst in de Sigarenfabriek in Utrecht.
Tijd: 10.00-15.00 uur, inclusief koffie, taart, biologische lunch met glaasje wijn. Kosten 45 euro. (wel met eigen auto)
Stuur me een mail als je interesse hebt en jezelf wilt aanmelden. Dan stuur ik het programma toe. Maximaal aantal deelnemers 10 personen. Minimaal aantal deelnemers 4 personen. Meld je snel aan alleen of met een vriend of vriendin voor de Brocante tour!

Meet the Masters of Interior- ETC 2014

Written by Petra. Posted in ETC najaarsbeurs 2014

ETC najaarsbeurs 2014 - ‘Meet the Masters of Interior’

E3

Ik bezoek vaak interieurbeurzen voor mijn werk als styliste. Dit doe ik ter inspiratie en op de hoogte te blijven van trends in de woonbranche. En ook om in contact te komen met diverse leveranciers van stoffen, behang, meubelen, verlichting en overig. Afgelopen maandag bezocht ik de vakbeurs van het ETC Expo in Culemborg ‘Meet the Masters of Interior’. De Titel is terecht gekozen; alle leveranciers uit het hoger segment van de woonbranche zijn hier vertegenwoordigd. De woonstijlen variëren van modern tot klassiek.

Mijn rondje op de beurs bracht mij bij Keijser&Co met haar prachtige kunstwerken van James Chiew en Karin Vermeer (Cobra Art Company BV), zoals hier afgebeeld.

E1

Bij Dutch Light Basics werd mijn aandacht getrokken naar deze designlamp. Ik vind de lamp spannend door de mix van klassiek met modern: een moderne lamp (gips) in Baroque uitvoering (de sierlijke krullen).

E2

Blauw als trendkleur.

Wat verder opviel is dat de kleur blauw veel te zien was op de beurs. Blauw als trendkleur. In al haar nuances. Van koningsblauw tot zeeblauw. Wat ook is aangegeven als trendkleur in de interieurbranche van 2014-2015. Blauw zorgt als kleur voor verkoeling en rust, wat helpt om bij onszelf te komen in deze tijd. Ook doet de kleur blauw ons denken aan water waar we nu schaarste van ondervinden in de wereld.

Bij Aura Peeperkorn vielen de Chineze blauwe potten en vazen op. Mooi ter decoratie in een interieur. Ook prachtig om deze vazen als lampen te gebruiken in je interieur met een mooie lampenkap erboven bevestigd.

E5

E9

Ook verrassend was het Gustaviaanse bankje bij Netty de Groothandel. Een klassiek bankje die weer na wordt gemaakt naar oud model en dan in een lichte uitvoering. In de tijd van Koning Gustav werden de baroque meubelen ‘wit’ geschilderd en ook het overig interieur (de wanden, vloeren en plafonds) werd in tinten van wit, licht grijs tot licht blauw uitgevoerd. Dit had alles te maken met de donkere en korte dagen in Zweden. Met een licht interieur had je dan minder last van een depressie in de winter.

E12

E16

De klassieke collectie buitenlampen van Nautic (Schouten Light&Design). Prachtig!

E30

Heerlijk kopje koffie gedronken bij Interfurn. Leverancier van exclusieve stoffen en meubelen en de verfcollectie van Farrow&Ball.

E17

Ter afsluiting van de beurs werd ik ‘heel luxe’ door de Shuttle Service van het ETC naar mijn auto vervoerd. Bedankt ETC en Bram Schrijver (chauffeur) voor deze goede service en een inspirerende beurs.